tiistai 18. tammikuuta 2011

Suolaiset hyrrätNäitä suolaisia hyrriä olen tehnyt jo useamman kerran. Alkuperäisen reseptin olen poiminut eräästä leivontakorttien keräilysarjasta, mutta täytteitä olen soveltanut oman makuni mukaan. Ja tämän reseptin paras puoli onkin juuri se, että väliin voit laittaa ihan mitä itse haluat.

Tein taikinan kaksinkertaisena ja jaoin sen kahteen osaan. Toiseen osaan laitoin täytteeksi kinkkua (yllä oleva kuva) ja toiseen pepperoni-makkaraa (alla oleva kuva). Hyrriä tulee tällä ohjeella noin 32 kappaletta. Ota kuitenkin huomioon, että "päätypalat" ovat usein ulkonäöltään huonompia kuin keskipalat.

Taikina

4 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 pkt (50 g) hiivaa
1 tl suolaa
n. 10-11 dl jauhoja (tällä kertaa laitoin sekä vehnä- että sämpyläjauhoja, muutkin jauhot sopii oman maun mukaan)

Kinkkutäyte

1 dl chilikastiketta (esim. Felix)
100 g kinkkua suikaloituna
1-2 dl juustoraastetta
½-1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria/pippuriseosta

Pepperonitäyte

1 dl chilikastiketta (esim. Felix)
100 g pepperoni-makkaraa suikaloituna
1-2 dl juustoraastetta
½-1 tl oreganoa
ripaus mustapippuria/ pippuriseosta

Lämmitä vesi ja öljy kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva leivontakulhoon ja sekoita se pieneen vesi-öljytilkkaan. Lisää loput nesteet, suola ja suurin osa jauhoista. Jätä vähän vehnäjauhoja leipomiseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen nousta vähintään puolisen tuntia.

Kaada noussut taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahtia. Kauli molemmat osat suorakulmaisiksi levyiksi. Levitä chilikastike taikinan päälle. Lisää kinkut/pepperonit sekä juusto. Mausta oreganolla ja halutessasi pippurilla/pippuriseoksella. Kierrä taikina rullaksi ja leikkaa molemmat rullat noin 16 palaan. Asettele palat leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle ja anna niiden nousta vielä noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Paista hyrriä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia ja jäähdytä ritilällä.


Muistathan, että voit osallistua tammikuun ajan Tingelitaivaan 1-vuotisarvontaan!

Ei kommentteja: