maanantai 12. joulukuuta 2011

Persikkarahkapiirakka


Tämä on ihanan raikas ja hedelmäinen piirakka.

Pohja

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

470 g persikan puolikkaita
200 g valkosuklaa-lime maustettua maitorahkaa (Valio)
2 rkl ruokosokerisiirappia
4 munaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi 

esimerkiksi valkosuklaarouhetta ja sokerimassa/ marsipaanikoristeita (vettyvät helposti, joten koristele vasta juuri ennen tarjoilua).

Leikkaa 26-senttisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää  muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä vuoan pohjalle ja reunoille.

Survo persikat soseeksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä pohjan päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä pieni hetki ennen vuoasta irrottamista. Anna piirakan jäähtyä täysin ennen koristelua ja tarjoile se viileänä.

Ei kommentteja: