perjantai 10. joulukuuta 2010

Pannukakku sitruunavaniljavaahdolla



Uunipellillinen pannukakkua

8 dl maitoa (myös laktoositon maitojuoma käy hyvin)
3 kananmunaa
4 dl jauhoja (käytin 1 dl ohrajauhoja ja 3 dl vehnäjauhoja)
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
75 g sulatettua rasvaa (esim. margariinia tai juoksevaa rypsiöljyvalmistetta) (itse laitoin tällä kertaa 50 g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta ja 25 g rypsiöljyä)

Sekoita kananmunat ja maito. Lisää kuivat aineet ja (jäähtynyt) rasva. Sekoita hyvin. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia. Kaada taikina hyvin leivinpaperilla vuoratulle ja korkealaitaiselle uunipellille. Paista pannukakkua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoile pannukakut esimerkiksi sitruunavaniljavaahdon ja hedelmien/hillon kanssa. Kuvassa olevan annoksen olen tehnyt niin, että otin pannukakkulevystä leivosmuotin ja piparimuotin avulla pyöreän ja piparireunaisen palasen ja niiden väliin laitoin sitruunavaniljavaahtoa. Koristelin annoksen kiivillä ja vadelmahillolla.

Sitruunavaniljavaahto

2½ dl Flora Vispiä
1 rkl vanillakreemijauhetta
100 g sitruuna rahkavalmistetta (Sunnuntai)

Vatkaa vispikerma ja vanillakreemijauhe vaahdoksi ja sekoita rahkavalmiste joukkoon.

Ei kommentteja: