tiistai 7. joulukuuta 2010

Toffeevaniljakakku puolukoilla



Minulta kysyttiin taannoin reseptiä ilman liivatelehtiä hyydytetystä kakusta, mutta tuolloin minulla ei ollut antaa kuin yksi vinkki: valkosuklaa-tuorejuustokakku. Kokeilin jokin aika sitten mm. Kinuskikissan inspiroimana kondensoidun maidon keittämistä ja tuolloin minulle tuli idea toffeisesta hyydytetystä kakusta. Ajatusta jonkun aikaa pyöriteltyäni päätin vihdoin testata ideaani. Tämä oli kyllä todella hyvän makuista, mutta toffee ja vanillakreemijauhe eivät riittäneet hyydyttämään kakkua tarpeeksi. Aion vielä jossain vaiheessa palata tämän reseptin pariin ja kehitellä sitä paremmaksi, mutta postaan tämän kuitenkin tänne jo nyt, sillä täytteestä ja puolukoista saa myös aikaiseksi erittäin hyvän jälkiruuan halutessaan. Eli teet vain täytteen ja sekoitat sen sekaan runsaasti puolukoita ja tarjoilet moussen jälkiruokakulhoista. Nam! 

Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g margariinia sulatettuna

Täyte:
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
2½ dl Flora vispiä
1 rs (200g) vanilja rahkavalmistetta (Sunnuntai)
2 rkl vanillakreemijauhetta

Pinnalle:
puolukoita

Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää sekaan sulatettu margariini. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos vuoan pohjalle. Vatkaa vispikerma ja vanillakreemijauhe vaahdoksi ja sekoita sekaan toffee ja vaniljarahkavalmiste. Sekoita massa tasaiseksi ja levitä keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku puolukoilla ennen tarjoamista.

Ei kommentteja: