Minulta kysyttiin taannoin reseptiä ilman liivatelehtiä hyydytetystä kakusta, mutta tuolloin minulla ei ollut antaa kuin yksi vinkki: valkosuklaa-tuorejuustokakku. Kokeilin jokin aika sitten mm. Kinuskikissan inspiroimana kondensoidun maidon keittämistä ja tuolloin minulle tuli idea toffeisesta hyydytetystä kakusta. Ajatusta jonkun aikaa pyöriteltyäni päätin vihdoin testata ideaani. Tämä oli kyllä todella hyvän makuista, mutta toffee ja vanillakreemijauhe eivät riittäneet hyydyttämään kakkua tarpeeksi. Aion vielä jossain vaiheessa palata tämän reseptin pariin ja kehitellä sitä paremmaksi, mutta postaan tämän kuitenkin tänne jo nyt, sillä täytteestä ja puolukoista saa myös aikaiseksi erittäin hyvän jälkiruuan halutessaan. Eli teet vain täytteen ja sekoitat sen sekaan runsaasti puolukoita ja tarjoilet moussen jälkiruokakulhoista. Nam!
Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g margariinia sulatettuna
Täyte:
Täyte:
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa toffeeksi keitettynä
2½ dl Flora vispiä
1 rs (200g) vanilja rahkavalmistetta (Sunnuntai)
2 rkl vanillakreemijauhetta
Pinnalle:
puolukoita
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti