keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Mustaviinimarjakiisseli vanilja-mantelivaahdolla


Ihan tavallisesta mehukiisselistäkin saa maistuvan ja hienon jälkiruoan, kun sen tarjoilee kauniista lasista vaahdon kera.


1 litra mustaviinimarjamehua (laimennettua, mutta vahvaa)
5 rkl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria

2,5 dl Flora vanillaa
1 rkl vanillakreemijauhetta
2 rkl mantelijauhetta

Mittaa kylmä mehu ja perunajauhot kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita koko ajan, kunnes kiisseli sakeutuu. Mausta kiisseli vanilliinisokerilla.  Jäähdytä.

Vispaa vaniljakastike ja vanillakreemijauhe vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe sekaan. Anna vaahdon maustua jääkaapissa, kunnes kiisseli on jäähtynyt riittävästi.

Tee annos esimerkiksi kirkkaaseen lasiin laittamalla kiisseliä pohjalle ja vaahtoa päälle. Kiisseli on erityisen hyvää, kun sen tarjoaa vielä aavistuksen lämpinä kylmän vaahdon kanssa.

Ei kommentteja: