maanantai 25. tammikuuta 2010

Mustaviinimarjarahka


Tämä on mielestäni ehkä maailman parasta rahkaa. Useimmiten käytän Anoppini tekemää mustaviinimarjahyytelöä, mutta tähän sopii vallan mainiosti myös kaupan hyytelöt. Sokerin määrä riippuu tietenkin hyytelön makeudesta ja omasta makumieltymyksestä.


2,5 dl Flora vispiä (halutessasi voit myös käyttää Flora vanillaa)
3 rkl vanillakreemijauhetta
250 g maitorahkaa
1,5 dl mustaviinimarjahyytelöä
sokeria ja/tai vanilliinisokeria oman maun mukaan

Koristeeksi esim. Wiener Nougat crushia.

Vatkaa vispikerma ja vanillakreemijauhe vahvaksi vaahdoksi. Vanillakreemijauhe ei ole välttämätöntä, mutta sillä vaahdosta saa napakan ja kauniisti pursotettavan. 

Lisää vaahtoon maitorahka ja mustaviinimarjahyytelö ja sekoita hyvin. Mausta sokerilla/vanilliinisokerilla oman makusi mukaan (itse en yleensä laita ollenkaan). 

Kauniit annokset saat pursottamalla rahkan isolla tyllalla viinilasiin ja koristelemalla esimerkiksi Wiener Nougat crushilla. Koristelussa rajana on vain mielikuvitus ja ruokakaappien sisältö ;).

Ei kommentteja: