sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Runebergin tortut


Meillä syötiin runebergin torttuja vasta tänään, kun saimme vieraita. Etsiskelin verkosta reseptiä, mutta päädyin kuitenkin kehittelemään oman reseptin. Itse en pidä kovin paljoa sellaisista kuivista versioista ja olinkin todella tyytyväinen näihin, sillä nämä olivat ihanan kosteita, mutta kuitenkin kuohkeita.

18 kpl

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
100 g mantelijauhetta
3 dl Marie-keksimurua
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa (laktoosittoman version saat käyttämällä laktoositonta margariinia ja maitojuomaa)
vadelmahilloa
sokerikuorrutetta (käytin kaappiin kertyneitä kaupan tuubeja)
strösseleitä

Vatkaa rasva ja sokeri sekaisin ja lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi maito. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista torttuja 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia. Anna torttujen jäähtyä. (Minun on kyllä aina pakko maistaa myös lämpiminä ;) )

Pursota torttujen sisälle vadelmahilloa täytetyllan avulla. Kuorruta tortut sokerikuorrutteella ja koristele esimerkiksi strösseleillä.

Ei kommentteja: