tiistai 4. toukokuuta 2010

Vaaleanpunainen lakka-rahkakakku


Minulla oli kunnia tehdä erään läheiseni 70-vuotissyntymäpäiville kaksi täytekakkua, joista tässä ensimmäinen.


Päivänsankarin toiveena oli, että kakku olisi laktoositon, joten olen käyttänyt laktoosittomia tuotteita.

Kakkupohja: Vaalea sokerikakkupohja Kinuskikissan Sokerikakkupohja -reseptillä.

Kostutus: Vanilliinisokerilla (n. 2 tl)  maustettu laktoositon maitojuoma (n. 2-2½ dl).

Täyte: Kostutetulle pohjalle levitin ensin survottua ja siivilöityä lakkaa (yhteensä kahteen väliin noin 1-1½ dl). Sen jälkeen levitin varsinaisen lakkarahkatäytteen.

Lakka-rahkamousse

4 dl laktoositonta vispikermaa
n. 1 dl vanillakreemijauhetta
2 prk (400 g) laktoositonta maitorahkaa
n. 2 dl survottua ja siivilöityä lakkaa (vaihtoehtoisesti voit käyttää lakkahilloa tai kokonaisia lakkoja, mikäli "kivet" eivät haittaa)
sokeria ja/tai vanilliinisokeria oman maun mukaan

Sekoita kerma ja vanillakreemijauhe ja vatkaa vahvaksi vaahdoksi. Lisää sekaan maitorahka ja lakat ja tarkista maku. Lisää sokeria ja/tai vanilliinisokeria oman maun mukaan.

Kreemi: Kuorrutin täytetyn kakun Sokerikreemillä Kinuskikissan ohjeen mukaan. Kreemin tarkoituksena on estää kosteuden nousu kuorrutteen pinnalle.

Kuorrute: Punaisella pastavärillä vaaleanpunaiseksi värjättyä sokerimassaa.

Pursotukset: Laktoositonta vispikermaa ( 4 dl), johon on sekoitettu 2 rkl vanillakreemijauhetta. Reunat pursotin Städterin 15 mm lehtityllalla ja kiekurat tähtityllalla. Kiekuroita olisi pitänyt harjoitella etukäteen, sillä lopputulos ei tällaista perfektionistia miellyttänyt ollenkaan, mutta onneksi kokonaisuus oli kuitenkin sen verran kivannäköinen, että tuskin kovin moni kiinnitti huomiota hivenen epämääräisiin pursotuksiin. ;)

Koristeet: Itse tehdyt marsipaaniruusut ja -lehdet. "70" on pursotettu kaupasta ostetulla valmiilla sokerikuorrutteella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heips!

Tätäpäs ajattelin kokeilla. jäi vaan vähän epäselväks tuo mihin käytit tuon sokerikreemin?
Kuorrutit kakun sokerikreemnillä mutta sitten kuitenki sokerimassalla?
Vai onko toi kreemi tuon sokerimassan ja kakun välissä? :)

Tingelstiina kirjoitti...

Hei!

Viimeinen vaihtoehto osui oikeaan ;) - eli sokerikreemi tulee tosiaan kakun pintaan ennen sokerimassaa. Kreemin tehtävänä on tasoittaa kakun pintaa, toimia tarttumapintana sokerimassalle ja ehkäistä sokerimassan "hikoilua". Älä muuten laita sokerimassalla kuorrutettua kakkua jääkaappiin kuvun kanssa vaan ilman kupua (muuten kakku hikoilee pinnasta). :)
Mukavia leipomishetkiä!