Uhkasin aiemmin kokeilla tätä reseptiä uudelleen ja nyt vihdoin toteutin "uhkaukseni".
Puolukkatoffeepullat (n.35 kappaletta)
Pullataikina:
5 dl maitoa tai maitojuomaa
1 pkt (50 g) hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
2 tl suolaa
200 g margariinia
n. 15 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa keitettynä (keitä avaamatonta purkkia kattilassa vedellä peitettynä 2-2½tuntia)
1 tlk (397 g) kondensoitua maitoa keitettynä (keitä avaamatonta purkkia kattilassa vedellä peitettynä 2-2½tuntia)
240 g (noin 4 dl) puolukoita
3 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria
Voiteluun kananmuna
Pinnalle raesokeria
Lämmitä maito/maitojuoma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää sokerit ja suola ja sekoita hyvin. Lisää vähitellen jauhoja sekoittaen hyvin. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa taikina käsin huolellisesti. Lisää sulatettu rasva ja jatka vaivaamista. Lisää vielä jauhoja niin paljon, että taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina jauhotetulla leivinalustalla kahteen osaan ja kaulitse taikina kahdeksi levyksi. Sekoita puolukat, perunajauhot ja sokeri keskenään. Levitä taikinalevyille kondensoidusta maidosta keitetty toffee sekä sokeroidut puolukat. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa rullasta noin 1-1½ sentin levyisiä paloja. Asettele palat pullavuokiin leikattu pinta ylöspäin. Anna pullien kohota vielä leivinliinalla peiteltyinä. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.
2 kommenttia:
Mielenkiintoinen ohje! Tätä täytyy kokeilla:)
Mulla onkin nykyään aina vähintään yksi purkki kondensoitua maitoa kaapissa...banoffeenhimon yllättäessä;)
Kiitos Niinu kommentistasi! Itse en olekaan vielä banoffeeta kokeillut, mutta ehkäpä tässä joku kerta täytyy testata sekin!
Lähetä kommentti