Tämä piirakka oli hyvää ja melko mausteista. Pohja oli hieman huonosti kasassa pysyvää (kannattaa korvata osa ruisjauhoista vehnäjauhoilla, niin pohjasta tulee kestävämpi), mutta eipä se makunautintoa haitannut. ;)
POHJA
75 g margariinia
½ dl perunamuussijauhetta
2½ dl ruissihtijauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa (laktoositonta rasvatonta maitojuomaa)
Nypi kuivat aineet ja rasva sekaisin. Lisää maito ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
TÄYTE
öljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
pieni punasipuli
pala punaista paprikaa
pala keltaista paprikaa
1 pss (35 g) Old el paso Creamy tacos -mausteseosta
120 g smetanaa
Ruskista jauheliha. Lisää sekaan pilkotut sipuli ja paprikat. Kuullota seosta kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Mausta seos mausteseoksella ja smetanalla. Levitä täyte pohjan päälle.
PÄÄLLE
2 kananmunaa
200 g kermaviiliä
kirsikkatomaatteja
n. 2 dl juustoraastetta
Sekoita kananmunat ja kermaviili ja levitä seos täytteen päälle. Laita pinnalle viipaloituja kirsikkatomaatteja ja juustoraastetta. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti