torstai 10. maaliskuuta 2011

Valmistujaisjuhlien laktoositon perhoskakku

Viime syksyn rutistuksen ansiosta sain ennen vuoden loppua maisterin paperit käteeni, joten pitihän sitä sitten juhliakin pienimuotoisesti sukulaisten kesken. Juhliin tuli leivottua monenlaista, joita yritän tässä saada pikkuhiljaa blogattuakin. Aloitetaan nyt sitten täytekakusta!


Pohja: kuuden pienen munan tumma sokerikakkupohja 26-senttiseen vuokaan. 

Kostutus: vanilliinisokerilla (2 tl) maustettua laktoositonta rasvatonta maitojuomaa 2 dl.

Täyte: 2 dl vadelmahilloa ja laktoositonta suklaatäytettä. Levitä ensin vadelmahilloa kostutetulle kakkupohjalle ja sitten suklaatäyte.


Kuorrutus: vaalea sokerikreemi, jonka päällä valkoinen sokerimassakansi.

Pursotukset: Laktoositon pursotuskerma, jonka ohje löytyy täältä. Reunoille pursotin vuoronperään "koripunostyllalla" pystysuoraa raitaa ja pienellä tähtityllalla "aaltoa". Lisäksi pursotin kakun ympärille ruusukkeita isommalla tähtityllalla.

Koristelu: Koristeet ovat värjättyä sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Kukkien keskustoissa on pehmeitä kullanvärisiä koristerakeita ja perhosissa lumihiutaleita ja nonparelleja. Perhoset olen tehnyt piparimuoteilla ja kuivattanut taitetun ja foliolla päällystetyn vahvan kartongin välissä. Kukat tein Wiltonin kukkamuoteilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä olikin maukasta kakkua ja niin kesäisen näköinen.

-pirre-

Tingelstiina kirjoitti...

Kiitos "Pirre"! ;)